fbpx

2024. augusztus 19 öttevényi Földváry-kastély nap

Földváry nap - Régiség vásár és nemzetközi baba - mackókiállítás 

Hagyományteremtő jelleggel az idei évben 2024. augusztus 19-én, Földváry Kastélynap rendezvénysorozatot szervezünk! A kastély udvarba 7:00 – 16:00 ig régiség vásárt tartunk, miközben a kastély belső tereiben nemzetközi baba- és mackó kiállítást szervezünk. Csodálja és vásárolja meg a gyűjtők legértékesebb kincseit, miközben számos kísérő rendezvénnyel, koncerttel és főzőversennyel és egyéb izgalmas programokkal tesszük emlékezetessé mind a kicsik, mind a nagyok számára a különleges rendezvényt. Ismerkedjen meg a Földváry-kastély pompás helyszínével! A regisztrálló kiállítóknak idei évben INGYENESEN tudunk helyet biztosítani! Ne késlekedjen, töltse ki a regisztrációs lapot most!

A rendezvény kizárólagos média partnere a Győr Plusz média

Régiségvásár a Földváry-kastély Napokon

Évente egy alkalommal, idén augusztus 19. lépjen be a múlt kapuján a Földváry-kastély Napok régiség vásárába, ahol a történelem és a művészet találkozik. Számos kereskedő és antikvitásszakértő kínálja majd a kastély ódon udvarában a portékáit, amelyek között egyaránt megtalálhatóak lesznek értékes festmények, bútorok, ékszerek és egyéb műtárgyak. Ez a vásár azok számára nyújt kihagyhatatlan alkalmat, akik szenvedélyesen kutatják a múlt kincseit, és szeretnék egyedi darabokkal gazdagítani otthonukat vagy gyűjteményüket. Reményeink szerint a Földváry-kastély különleges atmoszférája még emelkedettebbé teszi majd az eseményt, így az vásárlás mellett egy valódi kulturális élménnyel is gazdagodhatnak a látogatók. Jöjjön el és legyen részese Ön is egy igazi történelmi kincsvadászatnak! 

A szervezők ingyen biztosítanak maximum 2 autópatkolónyi helyet kiállítónként a rendezvény ideje alatt, minden másról a kiállítóknak kell gondoskodnia. A Kastély udvarban 16 db kiállítónak tudunk kocsibeállós standot is biztosítani, a többieknek csak kiállítási helyet. A parkolás a kastélyon kívül lehetséges.

Baba-és mackókiállítás a Földváry-kastély Napokon

Augusztus 19.-én, a Kastély belső termeiben, fedezze fel a porcelánbabák és játék mackók lenyűgöző világát a Földvárykastély Nap keretében! Az évente megrendezésre kerülő eseményen kiemelt helyet kapnak az olyan különleges és értékes babák, melyek generációkon át öröklődtek, és melyeket most Ön is megtekinthet. A két nap alatt több tucat gyűjtő mutatja be legértékesebb darabjait, melyek között megtalálhatóak a valódi ritkaságnak számító porcelánbabák, korabeli játékszerek és kiegészítők. A kiállítás egyaránt kiváló alkalom arra, hogy a gyűjtők bővíthessék kollekciójukat, az érdeklődők számára pedig páratlan lehetőség, hogy testközelből tekinthessék meg az akár 100 éves darabokat.  

A kiállítóknak az installációt is maguknak kell biztosítani, a szervezők az előre regisztráló kiállítóknak a helyet és az áram csatlakozási lehetőséget ingyenesen biztosítják.

A baba– és mackókiállítás külföldi vagy távolról érkező vendégeinek a kastélyban térítés ellenében, korlátozott számban, 14 szoba szállást és ellátást is tudunk biztosítani. A kiállítók részére a szállás elfoglalása augusztus 18-án lehetséges. További kedvezményes szállás lehetőségek a cégcsoporthoz tartozó Garzonplaza.hu négy csillagos szállodában „Kastély” promóciós kód bemondásával lehetséges. 

Programok

Régiség Vásár

Reggel 7:00-tól 16:00-ig különféle árusokkal, régiségekkel és olyan helyi ízekkel találkozhatunk, mint a Laci konyha és a népszerű magyar krumplis lángos, napközben pedig főzőverseny indul "Öttevény legjobb szakácsa" címért. Az estét Groovehouse koncertje és hangulatos utcabál zárja a Danceland Dj Team kíséretében.

Baba és Mackó kiállítás.

A nemzetközi babakiállítás a kastély dísztermében kerül megrendezésre, ahol a páratlanul szép kiállított darabok megtekintése mellett vásárolni is lehetőség nyílik. Mindeközben a kastély vérpezsdítő kubai koktélbárjában bartendereink a legizgalmasabb italok kíséretében várják vendégeinket.

Kísérőprogramok

Mellék programok

Légvárak, kézmúves foglalkozások, animátorok, arcfestés, csillamtetkó, gyerektenisz, óriásszínezó, hajfonás, lovaskocsizás…

Az esemény műsorvezetője: Scharek Zsuzsa

Vásároljon 1990 Ft-ért kóstoló jegyet, hogy megkóstolhassa az Öttevény legjobb szakácsa címért induló versenyzők finom ételeit!

Megközelíthetőség

2024.augusztus 19.
– Győr vidéki autóbusz pályaudvarról indul 14-es vagy 15-ös állásról (járatszám: 7083 vagy 7086) – Öttevény Kastélyhoz
– Győr vasútállomásról – Öttevény vasútállomásig

Főzőverseny a Földváry kastélyban Öttevényen

Főzőverseny a Földváry kastélyban Öttevényen 2024. augusztus 19-én

Nyerje el Ön és csapata az „Öttevény legjobb szakácsa” címet és a számos nyeremény egyikét! Hagyományteremtő jelleggel 2024-től kezdődően minden évben augusztus 19-én falunapot és főzőversenyt szervezünk a Földváry Kastélynapok keretein belül. A rendezvény szorosan összekapcsolódik egy nemzetközi antik baba mackó kiállítással és régiségvásárral, valamint kirakodóvásárral.

A szervezők térítésmentesen biztosítják a vállalkozó kedvű csapatoknak a főzési helyszínt a Rózsa utcában kialakított murvás parkolóban, továbbá minden résztvevőnek 30 000 Ft-os utólagos alapanyag térítési támogatást nyújtanak. Az elkészült ételeket kóstolójegyekkel lehet megkóstolni, melynek bevételét az öttevényi hagyományőrzők kapják. Minden főző csapattól legalább 30 adag étel elkészítését kérjük.

A fődíj egy 50 000 Ft-os vásárlási utalvány a www.gourmetmarket.hu webáruházba, ahol a Gourmet Market kiváló minőségű alapanyagai és a családok chefjei találkoznak!

Jelentkezzen mihamarabb, hogy a helye biztosítva legyen!

Kiemelt vendégek és szervezők

A kastély háziasszonya:

Ivánkovits Marianna
[email protected] 

A babakiállítás szervezője:

Matuszné Poltz Judit
[email protected] 

Öttevényi Hagyományőrzők Egyesületének tagja:

Fülöp Anita
[email protected] 

Öttevényi Hagyományőrzők Egyesületének tagja:

Kovács-Tolnai Zita
[email protected] 

Öttevényi Hagyományőrzők Egyesületének tagja:

Pénzes Anett
[email protected] 

Regisztráció

A látogatók és a kiállítók számára a részvétel ingyenes, de a kiállítók részére regisztrációhoz kötött. Ha szeretné, hogy biztosítva legyen helye ezen a különleges eseményen regisztráljon az alábbi gombra kattintva!

Galéria

Tekintse meg galériánkat a kastélyról és korábbi eseményeinkről, hogy még azelőtt átélhesse kastélyunk varázsát, hogy ellátogatna hozzánk.

Regisztráció

Szeretne kiállítóként megjelenni a rendezvényen? Vegye fel velünk a kapcsolatot az [email protected] e-mail címen, vagy töltse ki weboldalunk kiállítói regisztrációs űrlapját. 

Fontos információ!

Regisztrációt csak a weblapon keresztül fogadunk el a gördülékeny szervezés és a teljeskörű tájékoztatás érdekében.

Helyszín-információ:

Az öttevényi Földvárykastély Győrtől 15 km-re, csodálatos természeti környezetben helyezkedik el egy 2,6 hektáros őspark közepén. A kastély felújítása a 2024-es évben fejeződött be, így azt már teljes pomjában élvezhetik a látogatók. Parkolási lehetőség a kiállítóknak a helyszínen biztosított.

Közösségi média:

Kövessen minket Facebook és Instagram-oldalunkon, ahol folyamatosan frissítjük a rendezvényre vonatkozó információkat.

Kövessen minket Facebook és Instagram-oldalunkon, ahol folyamatosan frissítjük a rendezvényre vonatkozó információkat.

Gyakori kérdések

Maradt még kérdése? Vegye fel velünk a kapcsolatot az[email protected] e-mail címen, vagy töltse ki weboldalunk kiállítói regisztrációs űrlapját. 

A kiállítóknak előzetesen regisztrálnia kell az eseményre. A regisztrációs űrlapot megtalálja a honlapunkon, mely segít a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításában. A látogatók díj és regisztrációmentesen látogathatják az eseményt.

Nem, a rendezvény minden résztvevője számára ingyenes, beleértve a látogatókat és a kiállítókat is.

A rendezvény az öttevényi Földváry-kastélyban kerül megrendezésre, mely Győrtől 15 kilométerre helyezkedik el. A Földvárykastély pontos címe megtalálható útvonaltervező alkalmazásokban, szerepel a honlapunk „Helyszín-információ” szekciójában is. (9153 Öttevény, Fő út 173., Magyarország) 

Igen, a rendezvény területén olyan különböző vendéglátóipari szolgáltatók, mint például a Laci konyhája, vagy a helyi lángosos kínál majd ételeket és italokat. A második napon a kiállítók és az előzetesen regisztráltak részére exkluzív svédasztalos reggelit és ebédet biztosítunk térítés ellenében 50 EUR/fő árban.

Töltse ki a honlapunkon található kiállítói űrlapot. Amennyiben szállásra is szüksége van, kérem jelezze az arra alkalmas rubrikában. A kastélyban 14 szoba áll rendelkezésre, melyet 200 EUR áron tudunk rendelkezésre bocsátani a rendezvény teljes ideje alatt. Emlékeztetjük, hogy csak magas színvonalú bemutatók engedélyezettek.

Igen, a kastély területén korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, melyet teljes egészében az antikbaba– és mackókiállítás résztvevői számára tartunk fenn. Amennyiben erre szüksége van, kérjük az űrlap kitöltésekor jelezze. 

Mivel a babakiállítás fedett helyszínen kerül megrendezésre, így az időjárás ezt a programot nem befolyásolja, azonban a kisérőrendezvényeket sajnos érinti.

Igen, a látogatók szabadon fényképezhetnek és videózhatnak, de kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben a többi résztvevő privát szféráját. A legjobban sikerült felvételeket szeretettel várjuk elérhetőségeink bármelyikén, hogy mi is megoszthassuk kommunikációs csatornáinkon.

Bármilyen további kérdés esetén kérjük, írjon nekünk az [email protected] címre, vagy használja honlapunk kapcsolatfelvételi űrlapját.  

Kérjük jelentkezzen az [email protected] címen, vagy töltse ki Főzőverseny regisztrációs űrlapunkat. A főzőverseny résztvevőinek a szervezők a rendezvényt követően 20.000.- HUF alapanyagtérítést biztosítanak.

A kiállítóknak előzetesen regisztrálnia kell az eseményre. A regisztrációs űrlapot megtalálja a honlapunkon, mely segít a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításában. A látogatók díj és regisztrációmentesen látogathatják az eseményt.

Nem, a rendezvény minden résztvevője számára ingyenes, beleértve a látogatókat és a kiállítókat is.

A rendezvény az öttevényi Földváry-kastélyban kerül megrendezésre, mely Győrtől 15 kilométerre helyezkedik el. A Földvárykastély pontos címe megtalálható útvonaltervező alkalmazásokban, szerepel a honlapunk „Helyszín-információ” szekciójában is. (9153 Öttevény, Fő út 173., Magyarország) 

Igen, a rendezvény területén olyan különböző vendéglátóipari szolgáltatók, mint például a Laci konyhája, vagy a helyi lángosos kínál majd ételeket és italokat. A második napon a kiállítók és az előzetesen regisztráltak részére exkluzív svédasztalos reggelit és ebédet biztosítunk térítés ellenében 50 EUR/fő árban.

Töltse ki a honlapunkon található kiállítói űrlapot. Amennyiben szállásra is szüksége van, kérem jelezze az arra alkalmas rubrikában. A kastélyban 14 szoba áll rendelkezésre, melyet 200 EUR áron tudunk rendelkezésre bocsátani a rendezvény teljes ideje alatt. Emlékeztetjük, hogy csak magas színvonalú bemutatók engedélyezettek.

Igen, a kastély területén korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, melyet teljes egészében az antikbaba– és mackókiállítás résztvevői számára tartunk fenn. Amennyiben erre szüksége van, kérjük az űrlap kitöltésekor jelezze. 

Mivel a babakiállítás fedett helyszínen kerül megrendezésre, így az időjárás ezt a programot nem befolyásolja, azonban a kisérőrendezvényeket sajnos érinti.

Igen, a látogatók szabadon fényképezhetnek és videózhatnak, de kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben a többi résztvevő privát szféráját. A legjobban sikerült felvételeket szeretettel várjuk elérhetőségeink bármelyikén, hogy mi is megoszthassuk kommunikációs csatornáinkon.

Bármilyen további kérdés esetén kérjük, írjon nekünk az [email protected]  címre, vagy használja honlapunk kapcsolatfelvételi űrlapját. 

Kérjük jelentkezzen az [email protected] címen, vagy töltse ki Főzőverseny regisztrációs űrlapunkat. A főzőverseny résztvevőinek a szervezők a rendezvényt követően 20.000.- HUF alapanyagtérítést biztosítanak.

Chateau Földváry kastély © 2024 All Rights Reserved.